Yrkesambassadör

Är du också nyfiken på att arbeta mer med social hållbarhet – att göra en bra insats för samhället, samtidigt som du stärker din egen kompetensförsörjning? Som yrkesambassadör får du tillgång till ett beprövat koncept, med både handledarstöd och rekryteringsstöd.

I vårt koncept finns fyra övergripande områden, som anpassas i dialog med företaget.

Allt för att skapa ett långsiktigt bra resultat, både för individen och för ditt företags framtida rekryteringsarbete.

Assistans vid rekrytering Tillsammans tittar vi på de möjligheter och behov som finns för just din verksamhet. Genom att erbjuda ungdomen praktik får du möjlighet att lära känna en person bättre inför en eventuell anställning. Praktikanten är försäkrad genom kommun eller arbetsförmedling.

Jobbskuggning Vårt arbete med jobbskuggning innebär att en deltagare får möjlighet att gå med på ett företag och träffa olika yrkesgrupper. Under denna period kommer den sökande att intervjua personal på företaget för att ta reda på de krav som ställs inför ett framtida yrke.

Studiebesök Som yrkesambassadör kan det också bli aktuellt att ta emot grupper för kortare studiebesök, för att därigenom informera om er bransch eller yrken. Vanligtvis tar dessa studiebesök 1-2 timmar att genomföra. Naturligtvis väljer du själv i vilken utsträckning som studiebesöken arrangeras.

Växa – vår handledarkurs Vi arrangerar kostnadsfria handledarkurser för att arbetsplatsens medarbetare ska känna sig väl förberedda för att ta emot praktikanter. Kurser ger information, tips och idéer om händelser som kan uppkomma i handledarsituationer. Du får också med dig praktiska checklistor och dokumentmallar som underlättar i din roll som handledare.

 

Våra yrkesambassadörer:

Biltema i Haninge

Biltema erbjuder ett stort sortiment produkter av hög funktionell kvalitet till så låga priser att alla ska kunna ha råd att köpa dem. Sortimentet omfattar varor inom följande produktområden: Bil-Mc, Båt, Fritid, Hem, Kontor-Teknik, Bygg, Bilvård och Verktyg. I dag finns det fler än 120 Biltema-varuhus i Norden.

AB Klaes Jansson

AB Klaes Jansson är ett av Sveriges äldsta familjeägda glasgrossistföretag. Vi sysselsätter ca 35 personer och verksamheten bedrivs i egna lokaler i Jordbro. Vi är en heltäckande planglasleverantör med förädling och produktion. Försäljning sker till glasmästerier, industrier och fasadföretag i Storstockholm.

ICA Maxi Haninge

ICA Maxi Haninge är Sveriges ledande livsmedelsbutik med ca 240 anställda. Butiken erbjuder ett av marknadens största sortiment av dagligvaror samt kunnig och motiverad personal. Företaget återinvesterar i butiken för att kunna möta kundernas förväntningar.

ABC Ställningsmontage AB

ABC Ställningsmontage AB är ett Stockholmsbaserat ställningsföretag.
Vi jobbar efter en kvalitétsplan där vi hela tiden utvecklar metoder och söker förbättringar.
Vårt mål är att ABC Ställningsmontage skall bli ett av branschens bästa ställningsföretag.

Postnord Logistics

Postnord Logistics är en av Nordens ledande leverantörer av kompletta logistiklösningar som inkluderar globala intransporter, lagerhållning, webbhandel, tullservice, förädlingstjänster samt distribution till både företag och privatpersoner på den nordiska marknaden.

Coca Cola European Partners

 

Allt inom Smide och Rostfritt

Allt Inom Smide & Rostfritt AB är ett smidesföretag med inriktning på specialsmide och problemlösningar. Vår specialitet är krångliga montage, tunga lyft, svetsningar av svåra konstruktioner samt problemlösning av konstruktioner och svetsningar.

TD Tech Data

TD Tech Data är Sveriges största IT-distributör. Vi samarbetar med ett 80-tal av de största leverantörerna och tillverkarna av IT-produkter samt tusentals återförsäljare och konsulter runtom i Sverige. Vi har kontor och lager i Spånga och Jordbro.

Företagarna i Haninge

Företagarna – Sveriges största företagarorganisation.
Företagarna skapar bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige. Vårt arbete är att verka för företagande, företagares rättigheter och bidra till ett klimat som gör det lätt och attraktivt att driva företag.
Företagarna i Haninge består av c:a 300 medlemmar som aktivt arbetar med social hållbarhet tillsammans med Ungdomsteamet. Inställningen är att ge ungdomar chans till egen försörjning genom arbete.

JFP

Jordbro företagspark ideell förening (JFP) är en intresseförening för företagare och fastighetsägare exklusivt i Jordbro företagspark. Föreningen bildades i mars 2002 och har idag över hundratjugo medlemmar, alltifrån världsomspännande till lokala storföretag och enmansföretag. Föreningens hållbarhetsaspekt riktar sig bl.a genom engagemang för mångfald inom företagen. Ett nära samarbete bedrivs med Ungdomsteamet i Haninge och de ungdomar som behöver extra stöd mot arbete eller studier.

Malin Larsson
Verksamhetsledare/arbetsförmedlare
Peter Andersson
Jobbagent
Alexander Strawa
Arbetsförmedlare
Bertha Gonzalez
Socialkonsulent
Jiannoula Driva
Socialkonsulent
Helén Svills
Studie/yrkesvägledare
Ronas Lindh
Socialkonsulent